Din totalleverandør av kvalitets smøremidler, kjemi, drivstoff og biofyringsolje

Historie
Forside » Historie

Historien til Alf Birger Tallaksen AS startet i 1969.

I begynnelsen kjørte Alf Birger Tallaksen ut drivstoff med egen tankbil på ettermiddagen og kvelden etter å ha kjørt buss på dagtid. Etter hvert økte aktiviteten i selskapet og Alf Birger konsentrerte seg om distribusjon av drivstoff og fyringsolje/ parafin.

Sønnen Alf overtok driften i selskapet i 1995. Drivstoff delen hos Alf Birger Tallaksen AS er skilt ut i selskapet Norsk Olje AS hvor Tallaksen eier 25%. Norsk Olje AS er resultatet av en fusjon mellom Alf Birger Tallaksen AS, Bendiks olje AS, Isachsen Energi AS og Romseland og Kvam Oljeservice AS.

Helt siden 70-tallet har Tallaksen hatt biler i utenlandstrafikk for Håkull. I dag har selskapet hele 11 vogntog i full drift for Håkull AS. Alf Birger Tallaksen AS står også for terminaldriften i Kristiansand.

I tillegg til drivstoff og transport har Alf Birger Tallaksen AS alltid vært en stor leverandør av smøremidler og kjemi, og har gjennom årene samarbeidet med mange av de største oljeleverandørene i Europa. Stort lager av kjemi og smøreoljer på Høgedal i Arendal.

INFO

I begynnelsen kjørte Alf Birger Tallaksen ut drivstoff med egen tankbil på ettermiddagen og kvelden etter å ha kjørt buss på dagtid.